Hvis du ligesom jeg er træt af østeuropæisk crowdlending, kommer her mit forslag til hvordan man kan trække sig ud. Jeg har selv brugt denne fremgangsmåde og selvom den tager tid, så er det den hurtigste.

Alle guides i dette indlæg benytter browserversionen af Mintos, men selve fremgangsmåden er selvfølgelig den samme hvis du benytter app.

Dette indlæg indeholder affiliate links til Lunar

Sæt dine låneandele til salg

Ikke alle udlån kan sælges på Mintos sekundære marked

Første skridt er at sætte sine låneandele til salg på det sekundære marked. Som billedet ovenfor viser, kan der være blokeret for salg af andele fra visse udbydere. Kan de ikke sættes til salg, bør du belave dig på at de fleste penge er tabt. Selvom ovenstående lån står under min Current fane, så har jeg ikke modtaget afdrag på det i flere år. Godt nok ser det ud som om der bliver afdraget på lånet, men pengene lander ikke hos mig.

Uddrag af min income report, turnover til mig er EUR 0.00


Du kan selvfølgelig også blot lade dine udlån løbe ud, men det er efter min mening, med risiko for større tab. Især ender mange lån i årelange recovery-processer hvilken er den primære årsag til, at jeg ikke anbefaler den løsning. Jeg har stadig lån i recovery som er tre år gamle og som jeg anser for tabt. Lån i recovery kan ikke sættes til salg, ligesom nogle udlånsfirmaer som sagt, pludselig kan blive blacklistet af Mintos, og derfor ikke kan sælges.

Værdiløs buyback funktion

Med så mange lån der lander i recovery og Mintos der dømmer låneudbydere ude, så har jeg svært ved at se værdien af buyback. Jeg har i de år jeg har været på Mintos, ikke oplevet et eneste lån udløse denne funktion.


Min anbefaling er derfor, at sætte alt til salg nu.

Sådan sættes udlån til salg på det sekundære marked

  • Stå på fanen Overview
  • I boksen Portfolio til højre, trykkes på beløbet ud for Current Investment
  • I skærmbilledet med overskriften Current Investment ses nu en list med en knap hvorpå der står sell ud for hvert udlån
  • tryk på Sell og vælg om du vil give en rabat eller forsøge at få mere for at sælge. Du kan altid ændre prisen efter fx en uge, hvis salg ikke lykkes.
  • Afvent at en anden Mintosbruger køber din andel

Et lille tip er at få sendt en daglig mail med dit indestående (daily summary), eller når der kommer penge (Incomming payments), så du slipper for at logge ind så tit. Dette gøres ved at klikke på dit profilfoto (eller “ludomanden”) oppe i højre hjørne.

Sådan hæves penge fra Mintos

Selvom også Revolut er blevet virkelig meget dårligere og dyrere, er det stadig min anbefaling at benytte denne til at trække pengene ud med. Dette gælder dog ikke, hvis du har virkelig mange penge der skal flyttes. Så skal du overveje om deres premium version er billigere end det gebyr din bank tager for at modtage fremmed valuta.


OBS at nogle danske banker er begyndt at tage et stort gebyr for at modtage penge fra Revolut. Åben fx en konto hos Lunar, hvis dette gælder for dig.

Når du vil hæve penge fra MIntos, skal du trykke på Available Balance, altså der hvor der står hvor mange penge du har til rådighed på platformen, aller øverst ved siden til venstre for dit profilbillede.

Klik herefter på Withdraw Money og indtast beløb. Som du kan se, er dit kontonummer forudfyldt.
Overførsel fra Mintos til Revolut plejer at ske samme dag, eller kort derefter.


Har du (mod min anbefaling) aldrig tidligere prøvet at hæve penge fra Mintos, skal du formodentlig igennem (endnu) en verificeringproces, og kontakte kundeservice, uploade legitimation mv.

Vil du gerne trække penge ud til en anden konto end den forudfyldte, skal du først overføre penge til platformen fra denne konto og verificere at den er din.

Det tager tid at komme ud af østeuropæisk crowdlending

Belav dig på at det tager flere år at komme helt ud af MIntos. Den første stor bid skulle dog komme i løbet af en måned eller to, måske tre hvis du rammer et skidt tidspunkt hvor mange vil ud. Hvor hurtigt det går, afhænger af hvor stor rabat du giver på det sekundære marked.

Jeg har været på vej ud i ca. et år, men har heldigvis færre penge bundet på platformen, end jeg har tjent i de år jeg har investeret på den. Det samme gælder de andre platforme, som jeg har skrevet om her på bloggen tidligere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top