I går udsendte Reinvest24 en email, hvor de blandt andet skriver, at de undre sig over, at crowdlendere ikke undersøger platforme ordentligt, før de investerer på dem. Du kan læse indholdet på deres blog her

Jeg synes derfor det er vigtigt at fortælle, hvordan jeg har oplevet Reinvest24. Det er nemlig ikke så tjekket som dette bloginlæg giver indtryk af.

Først lidt om baggrunden for, at jeg er på platformen:

Målretter sig mod bloggere

Jeg blev personligt kontaktet af Reinvest24 CEO gennem Target Circle i august sidste år. Han tilbød mig kvit og frit 100 euro, som jeg kunne prøve at investere for. På den måde kunne jeg danne mig et personligt indtryk, og se om jeg havde lyst til at anmelde platformen.
Jeg har siden været i løbende dialog med ham om detaljer, for der er ting som jeg ikke bryder mig om, hvilket er årsagen til jeg aldrig har anmeldt platformen.

Mine advarselslamper

Der har ind til jeg gik dem kraftigt på klingen stået, at man kunne sælge sine investeringer gennem deres sekundære marked.
Der er bare ikke noget sekundært marked!
Efter en lang mailudveksling, hvor jeg spurgte hvor jeg kunne finde funktionen, blev beskeden – efter noget talen udenom, at man regner med at det sekundære marked vil komme op og stå i første kvartal 2020. Samtidig ændrede de oplysningen i fac (faktasektionen), så der nu i parentes står, at sekundært marked kommer i fremtiden. Det skete nøjagtigt efter mine pågående forespørgsler, men jeg kan selvfølgelig ikke tage æren herfor. Det er bare lidt påfaldende.

Jeg forstår godt, at man i det nuværende crowdlendingmarked, har svært ved at indføre et sekundært marked, fordi så utroligt mange (inklusiv mig) gerne vil ud. Det vil kunne ruinere virksomheder, at vi alle trækker penge ud – Alene rygter om svindel eller problemer, vil få folk til at trække penge ud i panik.
Dels har vi coronakrisen og dels er der sået meget tvivl om hele den østeuropæiske crowdlending, som desværre viser flere brodne kar. Lige nu er der mange og desværre nok også velbegrundede rygter om Grupeer – En platform som af mange, inklusiv mig selv, blev anset for mere solid end de fleste. En platform som i flere år har skrevet, at det sekundære marked snart kommer …

Tilbage til Reinvest24.
En anden anke jeg har er, at man skal have samlet mindst 100 euro sammen, før man kan få sine penge udbetalt – Det finder man først ud af, når man forsøger at udbetale penge.
Man får groft sjusset 0,5 euro i dividende hver måned på sine investeringer, hvis man har 100 euro i et projekt (det er mindste indskud). I den tid jeg har været på platformen, har der været 3 nye projekter. Jeg gætter derfor på, at det er ganske få der har så store summer investeret, at de har mulighed for at få udbetaling de første år. Sælge sine andele, kan man jo ikke.

Måske lyder jeg lidt mærkelig når jeg siger, at jeg egentlig også synes det med de få projekter er et faresignal. Det var sådan Envestio gjorde. Jeg har en fornemmelse af det kan være en metode, til at få folk til at sætte flere penge i de enkelte projekter.
De to projekter som er åbne for investering lige nu, har været det længe og er markant større end de andre platformen har finansieret.

En tredje underlig ting:
Jeg valgte at købe et projekt mere selv, for at prøve det hele ordentligt af og fordi jeg faktisk synes det er en god måde at eje udlejningsejendomme på. Det nye projekt jeg investerede i, fik jeg en kladde i stedet for en kontrakt på. Jeg var igen igennem en mailudveksling med CEOén, som først lovede den om to uger, og først skaffede den efter 2 måneder, da jeg rykkede for den igen.

Er Reinvest24 så endnu et scam?

Det kan sagtens være en god og sund forretning. Jeg synes bare det er påfaldende amatørarbejde og underligt, at det først er lige nu de ønsker at gøre sig umage med kommunikation om sikkerhed.
Samtidig beskriver de professionel kommunikation på hjemmesiden, som en markør man skal opleve som rødt flag.
De opfordrer også til, at man selv undersøger de projekter man investere i grundigt. Der er jo bare det ved det, at det kan vi ikke. Jeg tjekker en gang imellem om de oplysninger der er lagt også stemmer med det google mener. Fx google streetview og billedsøgning på billeders linkadresser, men hvad mere kan jeg gøre?

Man kan selvfølgelig også undersøge personerne bag Reinvest24. Her er fx deres CEO på Linkedin Han er ret ung og har arbejdet i én virksomhed tidligere. Her var han hhv. sælger i fire år og salgsleder i det sidste af de fire år.


Det bliver spændende at følge udviklingen i crowdlending de kommende år. Det bliver dog uden ret mange af mine penge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top