Opdatering august 2019
Futuranet ER et scam. De har i en længere periode generet deres investorer med påståede tekniske problemer, nye hjemmesider der er flere uger undervejs, ikke virker når de så kommer op osv. Folk har ikke kunnet trække penge ud i flere måneder, ud over småbeløb.
Det er trist for alle de mange der har mistet deres penge.

Jeg er blevet inviteret til at deltage i Futurenet, med særlig fokus på Futurenet ad pro, hvor folk ser ud til at tjene store penge. Min ven som har vist mig sin konto, har en reel og stor indtægt på det, hver måned.

Jeg er dog meget skeptisk af natur og er derfor gået i gang med at undersøge, hvad der egentlig ligger i dette rewenue share site. Og det er en stor opgave! Alle har enten en økonomisk fordel i at anbefale det, eller har kun kikket på det uden at prøve og er blevet skræmt væk. Jeg vil gerne prøve at stille mig midt i mellem og være åben overfor, at dette måske kan være en mulighed for at tjene penge.

Hvis jeg skulle skrive et indlæg med overskriften: Hvad er Future net og hvordan fungerer det, så er det med min viden ikke muligt. Jeg er derfor kun i stand til at sige det, som jeg på nuværende tidspunkt ved. Og det er faktisk en af de ting jeg mener man kan være betænkelig ved. Altså at det ikke er gennemsigtigt. Der er så mange tilhørende produkter som skal kobles sammen, at det ikke er muligt at overskue det samlede forretningsgrundlag.
Man kan ikke få lov at få indsigt i regnskaber, så det er faktisk ikke muligt at sige om det er en velsolideret virksomhed man køber sig ind i. Der bliver skrevet en del om, at man ikke behøver bruge penge for at tjene penge, men så er vi nede i de helt lave indtægtskilder. Skal der tjenes penge, skal der hostes op med nogle gysser.

Jeg  vil sige at det er multi level marketing MLM. Altså, man tjener (mere end man ellers ville) på at hverve nye medlemmer. Ligesom Tupperware, Aloe Vera og diverse andre brands, som skaber en fælles ånd og et sammenhold omkring produkterne. For bagmændene virker det som hele årsagen til at skabe dette univers. Altså, for hver gang der kommer nye medlemmer, så bliver der flere der køber pakker (jeg vil forklare dette senere). Pengene herfra kan bruges til at betale dem der trækker penge ud til sig selv (det er nok ikke så mange der trækker penge ud, fordi man hele tiden stræber efter at få flere pakker og blive endnu mere økonomisk uafhængig af arbejde). Det vil sige, at bagmændene sidder på enorme resurser, som de “ser ud” til at udvikle nye tiltag med (jeg tvivler på det er andet end nemme små forretningsmuligheder). Man kan virkelig undre sig over, de ikke bruger flere midler på en velfungerende IT-afdeling. Hvert andet klik ender blindt og det hele har en beta-feeling. En designafdeling ville også kunne gøre tingene mere overskuelige og intuitive. Hvor mange medarbejdere er der reelt?

Folkene bag Futurenet har tidligere arbejdet med andre projekter, som er beskrevet som scams. Det i sig selv burde skræmme os væk, men jeg kan ikke finde valide kilder og der kan jo sidde mennesker på internettet, som ønsker andre det ondt.

Flere landes politi er begyndt at advare imod det.

Min absolut største anke er, at grundproduktet er reklamer. Som du kan se, har jeg intet imod reklamer, jeg bruger dem her på bloggen til at finansiere en del af udgiften til webhotellet. Men hvor reklamerne her på siden er målrettet, så dem der betaler for reklamepladsen får værdifulde klik (altså folk klikker kun på reklamerne hvis de er relevante for vedkommende), så er reklamerne på Future ad pro irrelevante og bliver udelukkende set, for at seeren skal tjene penge. Man er nødt til at spørge sig selv, hvilken annoncør får profit af den type annoncer og er det et bæredygtigt koncept i det lange løb?
Så vidt jeg kan se, er en del af konceptet, at man selv får mulighed for at reklamere. Det vil sige, at man optjener kredit til at reklamere for egne produkter. Nu gætter jeg, men hvor mange professionelle reklameseere har et produkt de vil sælge? Ikke ret mange vil jeg tro. Men fordi der bliver skabt denne ånd af fællesskab omkring Futurenet, så gør nogle medlemmer det, for at støtte det gode formål og holde den fælles indtægtskilde kørende.

En anden lidt pudsig ting omkring reklamerne er, at på andre dele af Futurenet, så er der sædvanlige målrettede reklamer som vi kender det fra fx min blog. Her er der altså en reel indtægt til ejerne af firmaet som opnås ved at medlemmerne eksponeres for reklamer, ligesom vi ser det på Facebook. Facebook har dog deres egen reklameafdeling og har udviklet deres eget system, hvor Futurenet benytter sig af en virksomhed, som alle og enhver med en hjemmeside kan søge optagelse hos. Igen ser jeg en meget nem forretningsmodel – ikke at der er noget galt i det, men det kan sige noget om ejernes engagement i foretagnet. Hvorfor ikke tjene helt store penge som Facebook, men i stedet kun få kommision af klik? De ser ikke ud til at investere ret mange penge i det og det gør det meget nemt for dem at smutte, uden de store tab.

Så vidt jeg kan se, er den shop som også er indrettet i systemet en ganske almindelig Amazon shop, som alle og enhver kan oprette. Her er man som shopejer mellemmand mellem køber og Amazon, og får andel i overskud ved salg. Reelt er dette altså blot endnu en reklameindtægt til ejerne. Igen en nem forretningsmulighed uden det store arbejde.

Futurenet kan for mig at se sagtens været et Ponzi Scheme , jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det med overvejende sandsynlighed er det. Pengene der er i omløb, stammer fra (må jeg formode) at medlemmerne køber og skaffer nye medlemmer der også køber. Et 20% afkast per pakke er emmervæk en del, og en del af dette afkast bliver da vist også tvunget tilbage ind i Futurenet. Dette ved jeg ikke nok om, og fordelingsnøgler m.v. er ikke umiddelbart tilgængelige. Jeg får lidt vage forklaringer om biludlejning, cafe, shop mm. når jeg forsøger at spørge ind til, hvorfra pengene til afkastet kommer. Men de kommer i hvert fald ikke fra reklamerne, så meget står fast.
Jeg vil tro, at der slet ikke er så mange penge i Futurenet og jeg tror at korthuset vil brase sammen, når “markedet” for nye medlemmer er brugt op. Spørgsmålet er, hvornår dette sker. Nok ikke lige foreløbig, når mennesker man kender personligt bliver økonomisk uafhængige. Men opstår der en frygt via fx mediomtale, så kan det ske med kort varsel – og så er alle pengene bundet i pakker, som reelt er værdiløse. En pakke regnes nemlig ikke i dollars, men i Futuranet coins.

Jeg har fulgt lidt med at i hvad der sker og der sker nogle bemærkelsesværdige ting. Fx så har udbetalingen til medlemmerne være helt umulig i løbet af en del tid, support har ikke svaret konkret vedrørende dette. Siden har hhv. været “nede”, langsom og lukket med oplysning om opdatering eller flytning af data (som ikke er sket).
Omkring juletid hvor mange har brug for at trække penge ud, har det ikke været muligt. Formodentlig for at fortsætte Ponzi Schemet længst muligt.

Jeg kommer ikke til at sætte penge ind på den konto jeg fik, men Futurenet ad pro virker tilsyneladende ved:

Man køber en eller flere pakker til enten 10 eller 50 dollars. Disse udløber når man har tjent 60 dollars på sin 50 dollars pakke. (jeg ved ikke hvor meget man tjener på en 10 dollars pakke). En pakke virker som en slags kredit man har, som gør at man kan få lov at tjene penge på at se reklamer hver dag. Uanset hvor mange pakker du har, drejer det sig om ti reklamer om dagen og altså blot nogle minutters “arbejde”. Man tjener bare mere på de ti reklamer hvis man har flere pakker. Man tjener også på, når ens downline har aktivitet (de kalder det noget andet, men det fungerer ligesom i MLM hvor man tjener på aktivitet hos dem man selv har rekrutteret). Hvor lang tid det tager før man har tjent sine 60 dollars kan ikke forudsiges, da dagsprisen på at se reklamer varierer. Folk taler om ca. 4 måneder.

Fordi jeg personligt kender mennesker der reelt tjener penge på dette system, vil jeg trods al min skepsis gerne prøve med en mindre indbetaling. Altså når jeg lige ved hvor meget man bliver straffet for at glemme at se sine reklamer. For glemsom, det er jeg! Men jeg ser det som gambling og ikke investering. Hvis firmaet pludselig forsvinder eller går konkurs, så er jeg forberedt på, at alle pengene er tabt.

Opdatering i december 2018
På spørgsmålet om hvorvidt Futurenet er scam eller ej, må mit svar altså blive: Ja, absolut et fupnummer som jeg kraftigt vil opfordre dig til at lade være med at deltage i.

Opdatering i oktober 2018. Jo mere jeg læser om det bliver jeg overbevist om, at den er helt gal. Systemet kører med største sandsynlighed, kun frem til der ikke er flere grådige der springer på. Og så er ALT tabt. Et sted skriver en kritiker, at man er moralsk medansvarlig, hvis man skyder penge i det. Fordi man på den måde lader det fortsætte, så endnu flere i sidste ende taber penge.
Men systemet er også ved at blive lavet om, sådan at det bliver meget nemt for ejerne, pludselig at fjerne al reel værdi fra deltagerne. De indfører deres egen møntfod og alverdens gebyrer.
En anden detalje jeg ikke havde fået fat i da jeg skrev dette indlæg er, at man skal igennem mærkelige betalingssystemer for at få penge ind i systemet, formodentlig for at banker ikke kan trække indbetalinger og kortbetalinger tilbage.
Noget mærkeligt der lige er sket er, at systemet var nede pga opdatering. Dette skete dog ikke, så de er tilbage til det gamle system. Siderne loader virkelig langsomt og flere taler om, at Ponzi Schemet er ved at slutte, allerede nu.
Reelt er der ikke nogen stor virksomhed. De blærer sig med hovedkontorer og viser billeder af disse indvendigt som er gradiøse og med en masse mennesker, men når man ser på Google Maps, er der tale om små huse på adresserne. Ligeledes var der forleden en opdatering om, at de havde haft en annonce i et stort anerkendt magasin, men der var i virkeligheden tale om, at de havde indrykket en reklame. Alt tyder på, at det er scam desværre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top