Der har bredt sig et underligt rygte om, at crowdlending er financiering af kviklån, men dette er en kæmpe misforståelse. Mange udtaler fx at de ikke vil røre det med en ildtang, og ser ned på os andre der investerer i det.

Crowlending er virkelig mange forskellige typer udlån, og platformene er meget forskellige. Langt de fleste typer udlån er ikke kviklån og man kan garderer sig imod det meget enkelt.

Vær opmærksom på, at dette indlæg indeholder affiliate links.

Jeg har redigeret dette indlæg 2020 og fjernet flere platforme, da jeg ikke mener det er forsvarligt at linke til dem mere. Derfor er det et lidt kort indlæg. Det giver dog stadig mening at forklare at crowdlending ikke automatisk er kviklåns udlån.

Kameo

Den nye nordiske platform med afdeling i danmark Kameo har udelukkende ejendomsprojekter.

PeerBerry

På PeerBerry findes mange forskellige låneudbydere (loan originators), og her skal man ind og læse om de enkelte, for at se hvad de tilbyder lån til.
Her er et link til FAQ hvor du skal klikke på loan originators og herefter kan du se en kort tekst om hvad de tilbyder og står for.

Desværre er der ikke i autoudlån-opsærningen mulighed for at differentiere på lånetyper, men du kan vælge låneudbydere til og fra.

Mintos

Den store og ældste platform til crowlending Mintos har virkelig mange låneudbydere, og igen er man nødt til at gå ind og læse om dem enkeltvist, for at se helt præcist hvilken type udlån de tilbyder.
Både når man byder ind i lån manuelt og med autoinvestoren, er det dog nemt at regulere hvilke låntyper man ønsker at investere i. Man kan fx sortere alle personlige lån fra og derudover også short term loan, som kviklån hedder på engelsk. Det er altså super nemt at undgå, hvis man gerne vil undgå at investere i kviklån. En anden god ting ved Mintos er at de oplyser “Borower APR”, som er et udtryk for den rente låneren betaler inklusiv diverse omkostninger.

Jeg har her gennemgået de platforme jeg selv benytter, men du kan sikkert tydeligt se pointen. Crowdlending kan godt være i kviklån, men er det kun i meget lille grad, og du kan nemt undgå den type udlån.

Hvor muligt har jeg delt affiliatelink i denne tekst (som i alle andre på bloggen). Linkene giver typisk bonus til nye investorer og hjælper mig med at finansiere denne blog. Jeg håber det fremgår tydeligt, at jeg aldrig ville anbefale noget jeg ikke selv kan stå inde for.

Vil du læse flere kritiske indlæg om crowdlending, så se fx:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top