Hvis du sælger varer i udlandet eller tjener dollars online, så er du sikkert stødt på PayPals ret dårlige vekselkurs. Det er derfor ærgerligt at skulle trække penge ud til en dansk konto, men det har jeg fundet en løsning på.

Alle de løsninger jeg linker til koster dig ikke en krone og er gennemprøvede reelle bankudbydere.

Når du har fulgt nedenstående vejledning og oprettet dig de relevante steder, så foregår manøvren fremover i tre simple step (se opsummering nederst).

Revolut er bedst til veksling

For at undgå den dårlige vekselkurs, ønsker vi at trække vores dollars over i Revolut, hvor veksling på hverdage er så tæt på gratis som muligt.

Fra PayPal over til en amerikansk Transferwise konto

Paypal tilbyder danskere to muligheder for at hæve penge. Den ene er, at trække pengene ud til en dansk konto, den anden er at overføre til en amerikansk.

Det store problem er, at PayPal ikke tillader swift-betalinger og man skal derfor have et lokalt kontonummer. Det har vi ikke hos Revolut. Derfor må vi forbi Transferwise, som giver os en lokal amerikansk konto. (hvis du bruger mit link til oprettelse, får du gratis overførsler på op til 500 pund).

Man kan godt veksle hos TransferWise, men det er dyrere end hos Revolut.

Jeg bruger Paypal til erhverv selvom jeg er privat. Det kan man godt. Som det fremgår af kommentarer, ser det ud til at nogle har problemer med at finde den amerikanske mulighed på deres konto.
For nyligt gennemprøvede jeg oprettelse af en ny erhvervskonto, og fandt også her mulighed for at tilføje amerikansk udbetalingskonto.

Fra PayPal til Transferwise

Du finder dine amerikanske bankoplysninger hos TransferWise, ved at klikke på USD under “Balances” på forsiden (både i browser og app).
Tilknyt disse oplysninger hos PayPal under fanen Mine PengeOverfør til og fra PayPal-konto, scrol ned i bunden og tryk “tilføj en ny bankkonto“.

Fremover vælger du blot at udbetale til din amerikanske konto, i stedet for til den danske. Det er meget simpelt.

Fra Transferwise til Revolut

Hos TransferWise skal du bestille et gratis Mastercard Debit. Dette bruger du til at trække pengene over til Revolut, fuldkommen ligesom hvis du overførte fra din danske konto til Revolut.

I Revolut (kun app), trykker du på “indsæt penge”, skift møntfod til USD og tilknyt dit nye Mastercard (tryk på “skift” hvis du allerede har tilknyttet et kort). Man kan have tilknyttet mange kort til Revolut.

Revolut vil spørge dig, om du virkelig ønsker at indbetale i USD og advarer om, at der kan komme gebyrer. Det gør der ikke, da du jo netop har USD på din Transferwise konto.

Fra Revolut til dansk konto

Fra Revolut overfører du gratis til din danske konto, efter at have vekslet pengene.

Så lang tid tager det

Hele manøvren kan gøres på et døgnstid.
Overførsel fra PayPal til TransferWise tager normalt et par timer, overførsel med kort til Revolut sker med det samme og overførsel fra Revolut til dansk bankkonto sker som regel dagen efter.

Opsummering

  1. Overfør USD fra PayPal til TransferWise (foregår på PayPals hjemmeside)
  2. Indbetal pengene til Revolut med Mastercard (foregår i Revolut-appen)
  3. Overfør pengene til din bankkonto (foregår i Revolut-appen)

Jeg må hellere lige minde om at jeg er privatperson og ikke kan gøres ansvarlig for hvordan du håndtere pengeoverførsler. Min guide virker i skrivende stund, men det kan selvfølgelig ændre sig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top