En af de fælder som en del mennesker falder i er download af billige apps, hvor der følger et abonnement med som man måske ikke lige så i farten. Det kan også være at abonnementet var så billigt, at man tænkte det var ligemeget. En klassiker er, at du troede det var et engangsbeløb du skulle betale, men så var det i virkeligheden et månedligt eller årligt beløb, som nu troligt bliver hævet fra din konto og hvordan kommer man lige ud af det, uden at have en Ph.D i IT?
Nogle år senere er det alligevel blevet til en del penge, og man benytter måske slet ikke den app mere, så NU skal det altså være!
Man tror måske at man skal downloade appen igen, finde gamle mails frem eller bøvle med at finde indstillingen vedrørende medlemskab inde i appen. Så besværligt behøver det heldigvis ikke være.

OBS: Man stopper ikke sin betalingsforpligtelse ved at afinstallere appen, eller fjerne sit kreditkort. Aftalen skal opsiges!

Opsig apple abonnementer

Apple har lavet en nem guide på dansk, som viser dig hvordan du skal gøre. Du kan finde guiden her

Du kan både logge ind fra apple, google og windows, så de har virkelig gjort det nemt. Du skal bruge dine loginoplysninger til dit Apple ID.

I linket finder du også oplysninger om, hvad du skal gøre hvis abonnementet ikke hæves direkte via din applekonto.

Opsig Google Play abonnementer

Når du skal opsige et app abonnement hos Google, er du nødt til at gøre det inde fra Google Play (der hvor du henter apps) og du skal være logget ind på den googlekonto du foretog købet fra.

  1. Tryk på menuen Menuog så Abonnementer.
  2. Vælg det abonnement, du vil opsige.
  3. Tryk på Opsig abonnement.
  4. Følg vejledningen.

Hvis dit abonnement ikke hæves direkte af Google, så er du nødt til at finde frem til den virksomhed der hæver og følge deres vejledning.

Hvornår stopper betalingen?

Vær opmærksom på, at du har bindingsperioder som måske gør, at du kan komme til at betale for fx et helt år mere, efter du har opsagt abonnementet. Det er forskelligt fra app til app, hvad denne periode er.

Fjern dit kreditkort

Det nemmeste er helt klart, slet ikke at komme til at lave den slags køb og jeg vil derfor råde dig til, ikke at have et kreditkort tilknyttet din konto. Både Google og Apple tillader, at man har en konto uden at have oplyst om sit betalingskort.

Med mindre man gider læse alt det med småt igennem, så vil dette være mit absolut bedste tip til at undgå den slags udgifter i fremtiden.

Apple er slem til at få det til at ligne, at du har lavet en fejl, så der med rødt står inde i appstore, at du mangler en opsætning. Men alt er godt og du behøver ikke give dem adgang til din konto og kan springe dette trin over i opsætningen.

Google vil meget gerne opsætte Google Pay, men det er faktisk ikke et krav for at have en konto.

Køb af app uden kreditkort

Umiddelbart kan man ikke købe apps uden at have tilknyttet et kreditkort, så hvis du ikke kan leve uden adgang til en særlig app, kan løsningen være at få lavet et debitkort på en særskilt konto. På den måde kan der ikke hæves over beløbet på kontoen og du kan lave en fast overførsel i din bank, som dækker det ønskede beløb. Det er lidt besværligt, men kan måske hjælpe dig til ikke at impulskøbe i fremtiden.

En anden løsning er, at tilknytte dit kreditkort og så fjerne det igen. Denne metode vil jeg anbefale, hvis du kun køber apps som koster engangsbeløb.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top