Har du nogensinde været inde og lave en beregning af dit studielån?

Hvis ikke så vil jeg virkelig råde dig til at gøre det. Jeg har selv sparet i titusindevis af kroner ved aldrig at lave månedlige, men derimod årlige afbetalinger på lånet.

I skrivende stund betaler jeg 12550,- af årligt på lånet, som ville koste mig 1998,- mere om året hvis jeg betalte hver måned. Rentetilskrivning på lånet ligger på omkring 400,- om året.


Et andet godt tip er at kontrollere hvor meget mere du skal betale, hvis du nedsætter antal af år du afdrager. Ofte drejer det sig kun om få hundrede kroner mere om året, for at spare flere års afdrag.

Optimerer dine afbetalinger på SUlån

Lav beregningerne på:

https://selvbetjening.studielaan.dk/status under menuen “Udsæt og beregn” ude i venstre side.

Lav gerne mange forskellige beregninger uden at gemme og tryk til sidst Bestil ændring, når du har fundet den optimale for dig.

Læg også mærke til, at du betaler forskelligt gebyr, afhængig af hvordan du får besked om at det er tid til at betale, og hvordan du indbetaler. Jeg betaler fx med dankort for at spare gebyret, men skal så selv huske hvornår det er tid til at betale.

Gentag gerne beregningen en gang årligt, for at se om du har mulighed for at spare yderligere.

Her får du det bedste sparetip jeg nogensinde har delt. Siden jeg udgav dette indlæg i januar 2019, har jeg fået utallige henvendelser, fra folk der oplever nøjagtigt det samme. Mange, mange tusinde kroner sparet og flere år mindre at betale i.
En del henvender sig også, og beskriver at det overhoved ikke kan være rigtigt og at det bare handler om at man spare renter ved at betale en større portion ad gangen. Men de to påstande holder på ingen måde vand. De store summer folk sparer, overstiger langt rentetilskrivningen.

Nogle få læsere har ikke glæde af rådet, og jeg ved desværre ikke hvad det gør forskellen. Jeg ved faktisk slet ikke hvorfor det overhoved er muligt at spare så meget, men glæder mig over at de fleste opnår en betydelig besparelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top