Jeg har 6 autoinvestorer hos Mintos og jeg vil her blot gennemgå, hvordan de er prioriteret til inspiration for andre.

Hvis du ikke allerede har prøvet at lave en autoinvestor på Mintos, så se først min hurtigguide hvor jeg gennemgår samtlige indstillingsmuligheder.
Jeg tager udgangspunkt i, at du derfor ved hvad de forskellige felter i nedenstående billede betyder.

Oversigt over, hvordan min autoinvestering ser ud lige nu

Jeg beklager at navngivningen af mine autoinvestorer ikke er helt ensartet, men jeg vil tro du godt kan se hvad jeg mener.


Man flytter prioriteringernes rækkefølge ved at holde musen stille på den man vil flytte og trykke på de pile der fremkommer.

Man kan tænde og slukke, slette og lave nye autoinvestorer, så gå bare på opdagelse.

Autoinvestering kører ikke med få minutters interval, men derimod over mange timer. Hvis du ændrer noget, så giv dem lige chance for at komme i gang, før du skriver vrede forumindlæg eller går i panik 🙂

Mine prioriteringer er:

1. Høj rente og kort løbetid

2. Høj rente og lang løbetid

3. Lav rente og kort løbetid

4. Lav rente og lang løbetid

Helt arbejdsfri er jeg ikke

Det jeg plejer at gøre er, at jeg ind i mellem regulerer hvad en høj og en lav rente er. Kommer der væsentligt højere renter – fx 16%, så er det ærgerligt at Mintos, i spredningens hellige navn, tror jeg er vild med dem på 13%.
I starten havde jeg også væsentligt kortere løbetid på alle udlån (og lavede forsøg med forskellige autoinvestorer).

Portfolio Size

Det jeg lige har skåret af billedet er, hvor store porteføljer jeg arbejder med i de forskellige autoinvestorer. Så her får du i stedet de tanker jeg har gjort mig omkring dem:

De første to har en ubegrænset adgang til at autoinvesterer alle mine frie midler hos Mintos. De næste to må æde 1/4 hver. Dette fordi, jeg ønsker at kunne disponere over mindst halvdelen af mine penge i løbet af et års tid.
Som du kan se under Remaining Loan Term, så opfatter jeg alt under et år som kort tid for de gode renter, men kun 3. måneder for de dårligere.
I december 2018 havde vi fx et markant dyk i renterne, og jeg er glad for jeg ikke har bundet mange udlån, købt i denne periode, i lang tid.

Investment in One Loan

Jeg siger normalt at jeg investerer 10 euro, men som jeg har skrevet tidligere, så vil autoinvestoren forsøge med det højeste beløb jeg har indtastet først. Når jeg alligevel har sat maksimum lidt højere end 10, er det fordi jeg derved undgår at have en lille rest stående kontant. Så nærig er jeg nemlig 😀

Yderligere om min autoinvestering

Et oplagt spørgsmål at stille mig er: Hvorfor har du ingen Secondary Marked autoinvestor på lavere rente.
Mit svar er, tja… Den mulighed er så ny, at jeg endnu ikke har følt behovet. Det kan sagtens blive relevant senere, specielt hvis (når) renterne falder igen.

At 6. prioritet er indstillet til et decimaltal er sjusk og ikke noget jeg har overvejet.

Jeg tjekker Mintos et par gange om ugen, mest fordi jeg synes det er sjovt at følge lidt med.
Hvis der står kontanter på kontoen, så går jeg ind og tjekker mine autoinvestorer og ser i hvilken pengene primært lander. Er det kun de lave renter der opsamler lån, så prøver jeg at kikke lidt på det primære marked (som for at opkøbe manuelt) for at se hvordan renterne ligger lige nu, og justerer så mine autoinvestorer.

Indbetaler jeg flere penge til min Mintoskonto, regulerer jeg nogen gange portfolio størrelse for de enkelte autoinvestorer. Det kommer lidt an på hvor meget min porteføljestørrelse ændrer sig af indbetalingen.

Se opdatering på hvordan lånene er faldet i prioriteringerne her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top