Lipgloss består egentlig bare to ingredienser, men kan laves med både farve, smag og duft. Den største udfordring er, at lave portionen lille nok til, at man kun har til et år.
Lipglossen holder ikke lige så længe på læberne som de købte, så den skal smøres på oftere. Til gengæld koster den ganske få kroner at fremstille.

Man skal ikke bruge særligt udstyr og det tager ganske få minutter at lave Lipgloss nok til mange måneder.

Lipglossens holdbarhed

Hvis du opbevarer lipglossen køligt og mørkt, skulle der ikke være noget i vejen for at den holder nogle år. Kom dog mængden i flere små beholdere, så du kan sikre dig mod bakterievækst (dem du selv tilfører med fingeren).

Ingredienser til lipgloss

Jeg køber billige materialer, men man kan selvfølgelig lave lipglossen med økologiske olier og dyre dufte.
Som du kan se på billederne, handler jeg en hel del hos Pipingrock.com. Fx kostede den æteriske olie omkring 13,- Ricinusolie hedder ofte Castorolie i udlandet, og den er svinebillig hos amerikanske Pipingrock i forhold til at gå i matas eller helsekosten i Danmark. Ofte (hver måned) får man 50% rabat, eller to varer for ens pris. Melder man sig til nyhedsbrevet, får man besked om dette.
Hjemmesiden er næsten på dansk og hvis varerne er udsolgt, kan man få en mail når de er på lager igen. Det er de typisk inden for et par dage. Forsendelsen tager ikke mange dage ekstra, i forhold til at handle på en dansk hjemmeside.

Om de æteriske olier

Æteriske olier er meget forskellige og nogle vil du kun skulle bruge to dråber af, mens andre mildere typer vil kræve fem. Vær opmærksom på, om din æteriske olie afgiver smag. Den med orange er behagelig, uden at være voldsom.

Alternativ til æterisk olie

Du kan infusere dine egne duftolier, ved at følge vejledningen i dette link. Dette overflødiggør de æteriske olier, men tager længere tid.

Oliernes egenskaber

Olierne har forskellige egenskaber. Ricinusolie er fx meget blødgørende og orange æterisk olie virker opfriskende, antiseptisk og stimulerer blodcirkulationen.

Bøtter til lipgloss

De små bøtter har jeg købt på Wish, og jeg ved godt de nok ikke er CE mærket og måske afgiver ting og sager, så det vil jeg ikke anbefale dig at gøre. De koster bare kun nogle øre, og jeg har så mange projekter igang altid … (du må godt læse at jeg er nærig med den slags).
Man kan også bruge et hylster fra en læbepomade, men jeg synes de små krukker fungere upåklageligt, og er nemmere at benytte.

Hjemmelavet Lipgloss

Denne lipgloss er fremstillet af olie tilsat bivoks. Du kan lave den med både duft, farve og smag efter behov.
Forb. tid5 minutter
Active Time5 minutter
Samlet tid10 minutter
Keyword: hjemmelavet læbefarve, hjemmelavet lipgloss, lipgloss, naturlig kosmetik
Cost: 10 kr

Equipment

 • Glas eller plastikskål
 • Ske til at røre med, fx en teske
 • Beholdere med låg.
 • Vægt der kan afveje små mængder

Materials

 • 30 mL Ricinusolie
 • 1 g Bivoks
 • 2-5 dr Ætetisk olie Kan udelades
 • 1 g Perlemorspigment (eller Mika farve efter brugsvejledning) Kan udelades

Sådan gør du

 • Smelt bivoksen i en glasskål som er stor nok til at røre i. Jeg plejer bare at bruge mikroovnen, men et vandbad kan også gøre det.
 • Hæld ricinusolien i og rør rundt
 • Hvis du blot ønsker en glinsende og blødgørende lipgloss, så behøver du ikke tilføje andet
 • Hvis du ønsker smag, farve eller duft, så tilføj dette nu.
 • Vær opmærksom på om din æteriske olie egner sig til indvortes brug, da mange er giftige. En hel del olier er allergifremkaldende hvis man bruger for høj opløsning direkte på huden.
 • Hæld blandingen på små glas eller krukker med det samme og lad det køle ned uden låg. Når massen er stivnet kan du lukke beholderne og sætte dem væk. Eventuelt i køleskabet, eller et mørkt skab.

Andre opskrifter som denne

Virkelig nem hjemmelavet creme, som bare skal piskes: Body-butter

Nem basisopskrift på hjemmelavet sæbe

Lav dine egne opvasketabs næsten gratis: Opskrift på Min-Opskrift.dk

Vaskepulver laves nemt og miljørigtigt af sæberester og soda. Se opskriften her: Hjemmelavet vaskepulver

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fire Life
Scroll to Top