Gendyrk

Jeg er glad for at gendyrke mine gode biodynamiske grøntsager, som jeg trods alt må købe. Helt selvforsynende er jeg nemlig langt fra.

Dette indlæg skrev jeg i 2013 til min daværende blog.

Særligt forsøger jeg at udnytte det som ellers ville blive spild. Lidt for gamle løg blev i vinters sat i hyacintglas og satte et stort antal sætteløg, som blev til dejlige spiseløg ude i haven. Det var selvfølgelig en lang proces, som på ingen måde gav økonomisk mening, men som gav mening med det hele.

Jeg har også haft rigtig god erfaring med at gendyrke blegselleri, hvor den sidste stump blot er sat i vand. Herefter gik der nogle uger og så kunne jeg brække nye stængler af.

Alle de krydderurter jeg køber med rod, bliver sat i potte og gror efter brug videre inde eller ude. Dette er ret effektivt, da jeg har et stort forbrug af især basilikum – Også om vinteren.

Gendyrket porre

Billedet viser en porrer som blev slatten i køleskabet og derfor endte sine dage i højbedet. Nu står den fuld af frø, som jeg vil forsøge at så til næste år.

Ud over de nævnte grøntsager kan alle kåltyper gendyrkes, så længe der er stub eller lidt rod med.

I formiddags læste jeg om svampe gendyrket på pap eller kaffegrums – Det bliver helt klart mit næste projekt. Mest for sjov, men også fordi hjemmedyrkede grøntsager bare føles godt.

Tomater er også meget nemme at “gendyrke”. Man lægger bare en skive tomat på et stykke køkkenrulle. Holder det vådt og så spirer frøene lystigt. Der er til virkelig mange nye tomatplanter i en enkelt skive tomat.

Om forfatteren

Scroll to Top