Der findes mange myter, når det kommer til aktieinvesteringer. Det kan være svært for mange af os at finde ud af, hvilke myter er baseret på sandhed og hvilke myter er falske. Derfor giver vi dig et lille overblik i denne artikel! Forhåbentligt kan denne gennemgang af nogle myter være med til at give dig et mere korrekt indtryk af aktiehandel. 

Det er dyrt at investere

At lave investeringer behøver ikke nødvendigvis at være en dyr affære – og man behøver slet ikke at være velhavende for at investere! Derfor er denne myte ikke korrekt. Før i tiden var investeringer måske mere for forretningsfolk og det handlede om store pengebeløb. Nu til dags er det lige omvendt. Mange privatpersoner er begyndt at investere – også for mindre pengebeløb – og det er sågar blevet populært at investere, hvad end det handler om ejendomsinvesteringer eller aktieinvesteringer. 

I takt med at vi ser, at det er blevet mere populært at lave investeringer, ser vi også, at flere banker tilbyder rådgivning og der bliver udviklet brugervenlige investeringsplatforme, som kan tilgås og benyttes online. Hos langt de fleste banker og investeringsplatforme kan man investere for et lille beløb. Dette kan særligt være fordelagtigt for en nybegynder, som gerne vil eksperimentere med investeringer uden at sætte hele opsparingen over styr. 

Det er kompliceret at investere 

Denne myte er både korrekt og forkert. Det kan være ganske simpelt at forstå, hvordan investeringer fungerer – og hvad der skal til, for at opnå et godt afkast. Det kan dog ligeledes være svært at spekulere om markedet, og det kan være nødvendigt at læse noget litteratur om aktiehandel eller søge rådgivning hos en bank, før man investerer. 

Det er bedst at investere direkte i aktier 

Det er ikke nødvendigvis bedst at investere direkte i aktier. Når man taler om at investere direkte i aktier, taler man oftest om at lave aktieinvesteringer på traditionel vis. Dog kan man investere på mange andre måder! Man kan eksempelvis investere i ETF’ere, som også er kaldet investeringsforeninger. Her bliver ens investering spredt ud på alle de aktiver, som er med i investeringsforeningen. Det kan være en fordel af mange årsager! Sørg derfor altid for, at du undersøger, hvilke investeringsmetoder du kan gøre brug af, før du investerer. 

Det er risikabelt at investere 

Det er ikke nødvendigvis risikabelt at investere. Det afhænger helt og aldeles af, hvilken investeringsmetode, som du gør brug af – og hvor store pengebeløb, du investerer for. Der er selvfølgelig altid en chance for, at du mister din investering. Men nogle investeringsmetoder er mere risikable end andre! Derfor bør du altid søge rådgivning.

Fire Life
Scroll to Top