Vi kan alle se os blinde på de fejl, som er typiske for den aktivitet, vi har begivet os ud i – specielt når vi synes, at det er en rigtig god idé. I denne artikel prøver vi dog at komme dig i forkøbet, så du er bedre forberedt, når du skal til (eller igen skal) investere i ETF’ere.

At investere i ETF’ere kan være en meget optimal måde at investere på, specielt hvis man kan lide tanken om en lavere risiko for tab. ETF’ere er nemlig investeringsfonde, hvor en investering kommer til gode for alle de selskaber mv., som er en del af investeringsfonden. Idet at en investeringsfond består af flere selskaber, er der også større chance for afkast.

Læs med her i artiklen og find ud af, hvornår du skal være ekstra vågen i forbindelse med investering i ETF’ere!

Undgå de kortvarige populære ETF’ere

Det ses desværre ofte, at mange vælger at investere i en ETF, når ETF’en har haft et meget positivt afkast i en kort periode. Det gør ETF’en populær i en kort periode, hvilket selvfølgelig også lokker både private og professionelle investorer til.

Dog kommer de ofte for sent, når ETF’en har haft sin gode sprint og egentlig er færdig med at give et godt afkast. Man står derfor tit efterfølgende med en skuffende smag i munden, fordi udfaldet af ens investering ikke var lige så positivt, som man havde regnet med.

Glem ikke skatten

Vi vil selvfølgelig alle gerne have så stor en del af vores fortjeneste, hvad end det handler om vores løn, vores fortjeneste i forbindelse med investeringer, eller når det kommer til arv og lignende. Der er forskellige regler for, hvilke fradrag man kan få på hvilke investeringer.

Derfor kan det være en rigtig god idé at søge hjælp og rådgivning, så man ikke ender med at få fortjent udbytte af sit afkast fra en ETF (eller anden investering for den sags skyld). Selvom vi selvfølgelig alle stadig ønsker at betale skat så vi kan have et godt sundhedsvæsen og gratis uddannelsesmuligheder, er der jo heller ingen grund til at betale for meget i skat!

Med ETF’ere kommer omkostninger

Det er vigtigt at huske på, at når man investerer i ETF’ere, er man også med til at betale omkostningerne, som hører sig til. Når der er et afkast på en ETF, skal de administrative omkostninger først betales, før investorerne får noget af afkastet at se.

Derfor bør man tænke sig om og finde ud af, hvordan omkostningerne på en given ETF ser ud, før man investerer – specielt hvis du allerede er typen, som generelt gerne vil spare penge. Der findes heldigvis mange forskellige ETF’ere, som du kan investere i, hvilket du kan se mere her. Hvis ikke man vurderer ETF’en og dens omkostninger, kan man hurtigt ende med kun at betale for omkostningerne med sin del af afkastet og ikke tjene meget.

Fire Life
Scroll to Top