Om Fire Life

Hvem står bag Firelife.dk?

Hej hej 🙂

Ja, det er altså mig. Ane Boa er mit navn og jeg er her fotograferet på min båd Bo@ af, ja mig …

Det med at gøre ting selv, har altid været en del af mig. Jeg elsker at lære nyt og jeg elsker at kunne lave ting selv fra bunden. En ting er, at jeg nok er en slags professionel nærigmås, en anden, at jeg altid har haft stor lyst til at spare og få penge til at formere sig. Det er nok derfor jeg allerede fra starten af tyverne, havde mulighed for at købe fast ejendom og opbygge den formue som nu er fundamentet for min delvise frihed fra arbejde.

Penge er lig frihed

Penge har i det hele taget altid været lig med frihed for mig. Frihed til at leve et godt liv, med masser af natur, kunst og sikkerhed. Jeg har aldrig higet efter pengene i sig selv, men efter det liv og den base et godt økonomisk fundament giver.

Faktisk lever jeg nok meget ligesom jeg gjorde som studerende, nu her i mine slut fyrre. Jeg sparer stadig rigtig meget på pengene og det har overrasket mig lidt at se, at mange andre slet ikke har den evne eller lyst. Prøv at forestille dig, at det slet ikke er et problem at skaffe indskuddet til en lejlighed, eller at købe en ny cykel hvis den gamle bryder sammen. Det er den slags, der giver få bekymringer i livet. Hvis du ikke allerede er der og gerne vil derhen, så synes jeg du skal blive ved at læse min blog – Ikke særligt beskedent af mig måske, men jeg mener det. Denne blog er mit forsøg på, at lære andre at gøre det samme.

Det handler altså ikke om at have råd til en ny luksusting, men om at have et ubekymret liv. Det er sådan jeg godt kan lide at leve, og det er det jeg håber at kunne hjælpe andre med, med denne blog.

Det er faktisk blevet sådan, at jeg blogger rigtig meget. Jeg synes det er sjovt og inspirerende, giver mig en langsomhed i de ting jeg foretager mig, som er rigtig sundt. Jeg er vandt til et ret højt tempo, og det hele kan nogen gange godt blive lidt sjusket og på slump. Men at skrive et indlæg som retter sig mod læseren, kræver en stor indsats og grundighed, som er virkelig sundt for sådan en som mig. Jeg lavede min første WordPress blog omkring år 2001, så jeg er ikke helt ny i denne verden.

Hvad laver hun så, når hun ikke blogger?

Til “dagligt” er jeg primært underviser på to aftenskoler. Jeg arbejder ikke fuld tid, ud over i nogle spidsbelastede perioder. Mine lave udgifter har sørget for dette, de sidste mange, mange år. Jeg underviser i de ting som interesserer mig, og som i øvrigt fylder mit liv. Jeg har flest elever med handicaps og jeg anser mig selv for meget privilegeret i de jobs.

Trods lave udgifter har jeg hus og have, båd, bil, “barn” samt et hav af interesser. Blandt andet spiller jeg tværfløjte og maler/tegner. Min kæreste er lige ved at flytte ind hos mig, så fremover bliver tingene lidt anderledes, hvilket er rigtig spændende. Jeg kommer til at fokusere mere på at blogge, mens han passer sit arbejde, så vi forhåbentlig om nogle år kan smide fortøjningerne og sejle ud i verden.

Sygdom har ændret mine planer lidt

Jeg er desværre blevet sat ned i min sofa af en dum sygdom, som jeg har skrevet om på www.dercum-disease.com Jeg er typer der nægter at lade noget så åndsvagt som en invaliderende sygdom slå mig ud, så jeg vælger at se det som et vink med en vognstang om, at jeg skal tage det mere stille og roligt fremover. Jeg håber ikke jeg behøver at komme ind i et kommunalt system, men lige nu er jeg ikke helt uafhængig af lønindtægt, så vi må se hvad skæbnen bringer mig.

Arbejde og hobbier

I 1992 blev jeg uddannet Social-& Sundhedsassistent, i 1998 fik jeg min søn Østen, i 2000 blev jeg skilt, i 2001 tog jeg en fuld HF og i 2007 blev jeg færdig som Arkitekt fra Kunstakademiet. Siden 2007 har jeg været selvstændig arkitekt med speciale i demensegnet arkitektur og indretning. Jeg har også læst Kunsthistorie på Åbent Universitet og har i øvrigt taget et hav af kurser indenfor fx alternative behandlingsmetoder, psykologi og IT.

Jeg har lyst til lige at fortælle, at mens jeg var studerende på arkitektskolen, var jeg enlig mor. Jeg fik ikke lån og havde selvfølgelig ikke mulighed for at arbejde ved siden af studiet (selvom man som enlig måtte tjene det dobbelte af alle andre, uden at blive skåret i SU – WTF …). Heldigvis var der sket det, at dobbelt SU til enlige forsørgere blev vedtaget mens jeg stadig læste HF. Men jeg mener jeg havde omkring 9000,- om måneden og det var altså før skat. Så kom der minimumsbidraget i børnepenge fra faderen og børnepenge fra staten, som dengang ikke var ret meget Jeg havde selvfølgelig friplads til min søn, men vi havde altså et liv hvor intet manglede, langt under den officielle fattigdomsgrænse dengang.
Det kunne lade sig gøre, fordi jeg have en andelslejlighed uden lån med en meget lav boligydelse. Fordi jeg valfartede nærområdet rundt med min søn og gav ham utallige gratis oplevelser, og fordi jeg aldrig brugte penge på noget overflødigt samt undersøgte grundigt hvad der var billigst – ved samtlige indkøb.
Jeg synes det er basisviden, at hvis man ikke tjener så meget, så skal man:

  1. Bo billigt,
  2. Ikke bruge penge på fornøjelser eller andre overflødige ting
  3. Spare på alt det nødvendige.

Det lyder nemt ikke?

Og så i øvrigt: Velkommen til Fire life!

Hvis du vil handle med FireLife.dk, så sker det gennem mit firma AlternaTopica cvr: 31229219

Scroll to Top